מתכון למטבוחה מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

המלצה למטבוחה טעימה שד"ר עדי סאקר מאוד אוהב.

על פי ד"ר עדי סאקר, העגבניה מכילה המון סגולות טביות:
ליקופן – מקטין את הסיכוי לחלות בסרטן הארמונית.
ויטמין A – מסייע בצמיחת תאים, בהגנה על בריאות העצמות ובמאבק נגד זיהומים.
ויטמין C – מסייע בספיגת ברזל
סיבית תזונתיים – עגבניות הן מקור מצוין של סיבים תזונתיים, שנודעים בתרומתם להורדת רמות הכולסטרול ומניעת סרטן המעי הגס.

מצרכים:

‫עגבניות בשלות‪ ‬‬‬‬
‫פלפל ירוק או פלפל אדום‬‬ ‫לא מתוק‪ ‬‬‬‬
‫פלפל ירוק קטן חריף‬‬
‫(הכמות לפי מידת החריפות‬‬
‫שרוצים)‪ ‬‬‬‬
‫שמן זית‪
‬מלח ופלפל‪ ‬‬‬‬‬

אופן ההכנה

‫קוצצים את העגבניות (עם‬‬ ‫הקליפה) והפלפלים לקוביות‪.‬‬‬‬
‫את הפלפל החריף לחתוך‬‬ לחתיכות גדולות (כך שאינך‬‬
‫חייב לאכול אותו ואפשר‬‬ ‫להוציאו לפני האכילה)‪ .‬‬‬‬
‫שמים הכול בסיר גדול שבו ‫יש שמן זית רותח ומבשלים‬ ‫בתחילה על אש בינונית ולאחר‬‬ ‫מכן לפחות שעה על אש נמוכה‪,‬‬‬‬ ‫עד שהעגבניות הופכות לחלק ‫מהתערובת‪ .‬‬‬‬
לבשל לפחות שעה על אש נמוכה‪,‬‬‬‬
‫עד שהעגבניות הופכות לחלק‬‬
‫מהתערובת‪ .‬‬‬‬
‫אפשר לאכול חם או קר‪.‬‬‬‬

מטבוחה של דר סאקר