מתכון בריא למרק גזר וג'ינג'ר מאת ד"ר עדי סאקר
ד"ר עדי סאקר ממליץ על מרק טעים ובריא, מרק גזר וג'ינג'ר.
על פי ד"ר עדי סאקר, לשורש הג'ינג'ר (זנגוויל) יש יכולות רפואיות שאותם מכירים הסינים אלפי שנים.
לג'ינג'ר יכולות ריפוי לכאבי בטן, קלקולי קיבה, ושלשולים.
בשנים האחרונות מחקרים רבים הראו שהג'ינג'ר הוריד סימני דלקת במעי הגס ובכך לסייע במניעת סרטן המעי.
מצרכים:
1 ק"ג גזר קלוף ופרוס
1בטטה בינונית
3ס"מ של שורש ג'ינג'ר
קצוץ דק או מגורד
3כפות חלב קוקוס
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
שמים את הגזר ,הבטטה והג'ינג'ר בסיר
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיחים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דק עד שהגזר מתרכך לחלוטין.
טוחנים את המרק בבלנדר ידניותוך כדי הטחינה מוסיפים את חלב הקוקוס.
מתבלים ומגישים.
בתאבון
