מתכון בריא למרק גזר וג'ינג'ר מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

ד"ר עדי סאקר ממליץ על מרק טעים ובריא, מרק גזר וג'ינג'ר.

על פי ד"ר עדי סאקר, לשורש הג'ינג'ר (זנגוויל) יש יכולות רפואיות שאותם מכירים הסינים אלפי שנים.
לג'ינג'ר יכולות ריפוי לכאבי בטן, קלקולי קיבה, ושלשולים.
בשנים האחרונות מחקרים רבים הראו שהג'ינג'ר הוריד סימני דלקת במעי הגס ובכך לסייע במניעת סרטן המעי.

מצרכים:

‫1 ‬ק"ג גזר קלוף ופרוס‬‬‬
‫‪ 1‬בטטה בינונית‬‬‬
‫‪ 3‬ס"מ של שורש ג'ינג'ר‬‬‬
‫קצוץ דק או מגורד‬‬
‫‪ 3‬כפות חלב קוקוס‬‬‬
‫פלפל שחור‬‬
‫מלח‬‬

אופן ההכנה

שמים את הגזר‪ ,‬הבטטה‬‬‬ ‫והג'ינג'ר בסיר
מכסים במים‬‬ ‫ומביאים לרתיחה‪.‬‬‬‬
‫מנמיחים את האש ומבשלים על ‫להבה נמוכה כ- 20‬ דק עד שהגזר ‫מתרכך לחלוטין‪.‬‬‬‬
‫טוחנים את המרק בבלנדר ידני‬‬‫ותוך כדי הטחינה מוסיפים את‬‬ ‫חלב הקוקוס‬‬.
‫מתבלים ומגישים‬‬.
בתאבון

מרק גזר וגינגר