המומלצים של ד"ר עדי סאקר‬‬ - ירקות קלויים בתנור

ההמלצה של ד"ר עדי סאקר, תוספת טעימה לכל ארוחה , ירקות קלוניים בתנור, גם טעים, גם יפה וגם בריא.

מצרכים:

‫‫‪ 2‬קישואים בינוניים חתוכים‬‬ ‫לפרוסות‬‬
‫‪ 1‬פלפל אדום חתוך לפרוסות‬‬‬
‫‪ 1‬פלפל צהוב חתוך לפרוסות‬‬‬
‫‪ 450‬גר'‪ ‬אספרגוס טרי חתוך‬‬‬‬ לחתיכות בינוניות‬‬
‫‪ 1‬בצל אדום‬‬‬
‫‪ 3‬כפות שמן זית‬‬‬
‫‪ 1‬כפית מלח‬‬‬
‫‪ 1/2‬כפית פלפל שחור‪,‬‬‬‬‬ טחון טרי‪ .‬‬‬‬

אופן ההכנה

חממו את התנור ל‪230 -‬‬‬‬ מעלות‪ .‬
שימו את הקישואים‪,‬‬‬‬‬ ‫הפלפלים‪ ,‬האספרגוס והבצל‬‬‬ ‫בתבנית קלייה גדולה‪ .‬הוסיפו‬‬‬ ‫את שמן הזית‪ ,‬המלח והפלפל‬‬‬ ‫שחור‪ ,‬וערבבו עד שהירקות‬‬‬ ‫מכוסים‪ .
‬סדרו שכבה אחת ‫בתבנית‪.
‬קלו למשך ‪ 30‫‬‬‬דקות וערבבו מדי פעם עד ‫שהירקות משחימים קלות‬‬ ורכים‪.‬‬‬‬