מתכון בריא לארטישוק מבושל במים מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

ד"ר עדי סאקר ממליץ על אחד מהירקות הטעימים והבריאים ביותר, ארטישוק. 
מתכון קל מאוד להכנה, ממליץ לשלב אותו לפחות פעם בשבוע.

על פי ד"ר עדי סאקר, התכונות המיוחסות לארטישוק:
מפעיל את מערכת העיכול.
מסייע ומגן על הכבד, משקם את פעילות תאיו ומגביר פעילות והפרשת מיצי מרה.
מעודד זרימת מרה וייצור מלחי מרה, מגביר הפרשת מיצי מרה.
ממריץ ומשפר את תפקוד מערכת העיכול.

שימושים רפואיים:
הורדת כולסטרול, טיפול בתפקודי כבד, מחלות כבד, צהבת, אלכוהוליזם.
משפר טיפול בסכרת.
מטפל בעצירות, נשירת שיער ואנמיה מחוסר ברזל
טיפול באבנים ודלקות של כיס המרה.
הפרעות עיכול.
בתאבון!

מצרכים:

‫ראשי ארטישוק לפי הצורך‪ ‬‬‬‬
‫על כל ראש ארטישוק‪ :‬‬‬‬
‫‪ 1/2‬לימון‪ ‬‬‬‬‬
‫‪ 1/2‬כף מלח ‪ 1/2‬שן שום‪ ‬‬‬‬‬‬
‫‪ 1/2‬כפית שמן זית‬‬‬

אופן ההכנה

‫‫שוטפים היטב את ראשי‬‬ ‫הארטישוק במים ומקצצים‬‬ ‫את הגבעולים‪ .‬
מסדרים את‬ ‫הראשים בסיר לחץ או בסיר‬‬ רגיל ומכסים במים‪ .‬‬‬‬
‫מוסיפים את הלימון‪ ,‬מלח‪ ,‬שום‬‬‬‬ ‫ושמן זית ומביאים לרתיחה‪.‬‬‬‬
‫ממשיכים לבשל על אש קטנה‬‬
‫למשך ‪ 15-20‬דקות בסיר לחץ‬‬‬ ‫או ‪ 40‬דק' בסיר רגיל‪ .‬
ניתן‬‬‬‬ ‫להגיש חם או קר‪.‬‬‬‬

ארטישוק מבושל במים