שקשוקה ירוקה מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

מצרכים:

 שמן זית‪ ‬‬‬‬
‫‪ 1‬בצל גדול קצוץ דק‪ ‬‬‬‬‬
‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‪ ‬‬‬‬‬
‫‪ 1‬צ'ילי ירוק קטן מנוכה מגרעינים‬‬‬ ‫וקצוץ‪ ‬‬‬‬
‫‪ 1/2‬כפית של גרגירים כתושים‬‬‬ ‫קלות של כוסברה יבשה‪ ‬‬‬‬
‫‪ 1/2‬כפית של גרגירים כתושים‬‬‬ ‫קלות של כמון‪ ‬‬‬‬
‫‪ 1‬כף של גרידת קליפת למון‪ ‬‬‬‬‬
‫‪ 1‬חבילה של עלי מנגולד טרי ורענן‬‬‬ ‫(לשטוף היטב‪ ,‬להפריד את העלים‬‬‬ ‫הירוקים מהגבעולים הלבנים‪ ,‬את‬‬‬ ‫הירוקים יש לקצוץ גס‪ ,‬את הלבנים‬‬‬ ‫יש לקלף מהאפידרמיס השקוף‪,‬‬‬‬ לחתוך לרצועות ולבשל במי מלח‬‬ ‫כמה דקות עד להתרככות)‪ ‬‬‬‬
‫מים (או ציר ירקות)‪ ‬‬‬‬
‫‪ 2‬עגבניות (חלוטות‪ ,‬קלופות וחתוכות‬‬‬‬ ‫לריבועים קטנים)‪ ‬‬‬‬
‫‪ 5-6‬ביצים‪ ‬‬‬‬‬
‫‪ 1/2‬כוס של עלי פטרוזיליה וכוסברה‬‬‬ ‫קצוצים‪ ‬‬‬‬
‫מלח ופלפל‬‬

 

אופן ההכנה

‪ מחממים ‪ 5‬כפות שמן זית במחבת‪ .‬מאדים בשמן‬‬‬‬ ‫את הבצל עד לשקיפות‪ ,‬מוסיפים את השום‬‬‬‫והצ'ילי‪ ,‬ומטגנים ומערבבים עוד כ‪ 1/2 -‬דקה‪ .‬‬‬‬‬‬
‫מוסיפים את התבלינים היבשים ואת גרידת הלימון‬‬ ‫ומערבבים כמה שניות‪ .‬‬‬‬
‫מוסיפים את הגבעולים המבושלים של המנגולד‪,‬‬‬‬מערבבים כ‪ 1/2-‬דקה‪ ,‬מוסיפים את העלים‬‬‬‬ הירוקים (של המנגולד) ומבשלים עד שהעלים‬‬ מאבדים את נפחם (עניין של חצי דקה או‬‬קצת יותר‪ .‬חשוב שהעלים הירוקים לא יהפכו‬‬‬ ‫סמרטוטיים לגמרי)‪ .‬‬‬‬
‫מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת המים (או ציר‬‬ ‫הירקות)‪.‬
כמות הנוזלים צריכה להיות הולמת את‬‬‬ ‫דרישות הביצים שתיכף יכנסו פנימה‪ .‬‬‬‬
‫מרתיחים ומבשלים כמה דקות על אש בינונית‪,‬‬‬‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬
אפשר להוסיף ‫קצת מיץ לימון למי שאוהב ולבסוף את עלי‬‬ ‫הפטרוזיליה והכוסברה‪ .‬
מערבבים מעט‪ ,‬מגבירים‬‬‬‬ ‫ללהבה גבוהה ובוקעים פנימה את הביצים‪ -‬אחת‬‬‬ ‫אחת ובזהירות‪ .‬‬‬‬
‫מכסים ומבשלים עד שהחלבון נקרש‪.‬‬‬‬
‫מגישים חם מאוד‪.‬‬‬‬

שקשוקה ירוקה מאת עדי סאקר