מתכון בריא לפלפלים ממולאים מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

מצרכים:

‫‪ 8‬פלפלים ירוקים בינוניים‬‬‬
‫‪2‬ בצלים גדולים קצוצים דק‬‬‬
‫‪ 2‬כוסות בשר קצוץ (עגל או‬‬‬ בקר או תערובת)‬‬
‫‪ 1‬כפית שמיר יבש‬‬‬
‫‪ 3‬כפות שמן צמחי‬‬‬
‫כפית מלח‬‬
‫כפית פלפל לבן‬‬
‫גזר גדול קלוף‪ ,‬קצוץ דק דק‬‬‬ לשבבים‬‬
‫חצי כוס מרק צח או ציר עוף‬‬
‫‪ 3‬כפות רסק עגבניות‬‬‬

 

אופן ההכנה

‫מטגנים את הבצלים בשמן‬‬ ‫עד להזהבה‪ .‬
מוסיפים ‫את תערובת הבשר‪ ,‬מלח‪,‬‬‬‬‬ פלפל ושמיר וממשיכים‬‬ לטגן‪ ,‬תוך כי ערבוב‪,‬‬‬‬‬ ‫במשך ‪ 5‬ דקות עד שהבשר‬‬‬ ‫משחים קלות‪ .‬
מניחים בצד ‫להתקרר‪ .‬
שוטפים ומנקים‬ ‫היטב את הפלפלים‪ .‬
ממלאים ‫אותם בתערובת הבשר ומניחים‬‬ בתבנית עמוקה כשהפתח כלפי‬‬ ‫מעלה‪ .
‬מערבבים את המרק‬‬‬ ‫יחד עם רסק העגבניות ומוזגים‬‬ ‫מעל הפלפלים‪ .‬
בוזקים מעל את שבבי הגזר‪ .‬
מכסים‬‬‬‬ ‫את הפלפלים בנייר אלומיניום ואופים בחום בינוני עד‬‬ ‫שהפלפלים מוכנים‪

פלפלים ממולאים מאת עדי סאקר‪