מתכון בריא לעוף בקארי מאת ד"ר עדי סאקר
מצרכים:
כפות שמן זית
4מקלות קינמון
4עלי דפנה
8תרמילי הל ירוק
6מסמרי ציפורן
2כוסות (כ 5-4-יחידות) בצל קצוץ
1כף מחית ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר קצוץ דק)
1כף מחית שום (או שום קצוץ דק-דק)
2כוסות (כ 4-יחידות) עגבניות חתוכות לקוביות
1כפית כורכום טחון
1כפית זרעי כוסברה טחונים
1כפית כמון טחון
1כפית צ'ילי אדום טחון או גרוס
1כפית תערובת תיבול גראם מסאלה
קורט מלח
1ק"ג עוף ,נקי מעור (מחולק ל10-8-
או נתחים מאותו סוג :כנפיים ,כרעיים או קוביות של חזה)
2כפות עלי כוסברה קצוצים ,להגשה.
אופן ההכנה
מכינים את בסיס הקארי :מחממים שמן במחבת עמוקה ומוסיפים קינמון ,עלי דפנה, הל וציפורן .
מערבבים במשך דקה .מוסיפים בצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום מוזהב.
מוסיפים ג'ינג'ר ושום וממשיכים לטגן עוד 3-2 דקות.
מוסיפים עגבניות חתוכות ,ממשיכים לערבב עד שהעגבניות מתרככות .מוסיפים כורכום, כוסברה ,כמון ,צ'ילי אדום ,גראם מסאלה ומלח.
מערבבים היטב ללא הפסקה עד שהשמן והתבלינים מתמזגים לרוטב אחיד וחלק .
מוסיפים את העוף ומבשלים מעל להבה גבוהה במשך 15דקות .
מוסיפים מים (כ2- כוסות ,תלוי במידת הסמיכות הרצויה), ומבשלים עוד 15-10דקות .
מקשטים בכוסברה טרייה ומגישים.