מתכון בריא לעוף בקארי מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

מצרכים:

‫‫כפות שמן זית‬‬
‫‪ 4‬מקלות קינמון‬‬‬
‫‪ 4‬עלי דפנה‬‬‬
‫‪ 8‬תרמילי הל ירוק‬‬‬
‫‪ 6‬מסמרי ציפורן‬‬‬
‫‪ 2‬כוסות (כ‪ 5-4-‬יחידות) בצל קצוץ‪ ‬‬‬‬‬‬
‫‪ 1‬כף מחית ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר קצוץ דק)‬‬‬
‫‪ 1‬כף מחית שום (או שום קצוץ דק‪-‬דק)‬‬‬‬
‫‪ 2‬כוסות (כ‪ 4-‬יחידות) עגבניות חתוכות‬‬‬‬ ‫לקוביות‬‬
‫‪ 1‬כפית כורכום טחון‬‬‬
‫‪ 1‬כפית זרעי כוסברה טחונים‬‬‬
‫‪ 1‬כפית כמון טחון‬‬‬
‫‪ 1‬כפית צ'ילי אדום טחון או גרוס‬‬‬
‫‪ 1‬כפית תערובת תיבול גראם מסאלה‬‬‬
‫קורט מלח‪ ‬‬‬‬
‫‪ 1‬ק"ג עוף‪ ,‬נקי מעור (מחולק ל‪10-8-‬‬‬‬‬‬
‫או נתחים מאותו סוג‪ :‬כנפיים‪ ,‬כרעיים‬‬‬‬ או קוביות של חזה)‬‬
‫‪ 2‬כפות עלי כוסברה קצוצים‪ ,‬להגשה‬‬‬‬.

אופן ההכנה

‫מכינים את בסיס הקארי‪ :‬מחממים שמן‬‬‬ ‫במחבת עמוקה ומוסיפים קינמון‪ ,‬עלי דפנה‪,‬‬‬‬‬ ‫הל וציפורן‪ .‬
מערבבים במשך דקה‪ .‬מוסיפים‬‬‬‬ ‫בצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום מוזהב‪.‬‬‬‬
‫מוסיפים ג'ינג'ר ושום וממשיכים לטגן עוד ‪3-2‬‬‬‬ ‫דקות‪.‬‬‬‬
‫מוסיפים עגבניות חתוכות‪ ,‬ממשיכים לערבב‬‬‬ ‫עד שהעגבניות מתרככות‪ .‬מוסיפים כורכום‪,‬‬‬‬‬ ‫כוסברה‪ ,‬כמון‪ ,‬צ'ילי אדום‪ ,‬גראם מסאלה ומלח‪.‬‬‬‬‬‬‬
‫מערבבים היטב ללא הפסקה עד שהשמן‬‬ ‫והתבלינים מתמזגים לרוטב אחיד וחלק‪ .‬‬‬‬
‫מוסיפים את העוף ומבשלים מעל להבה‬‬ ‫גבוהה במשך ‪ 15‬דקות‪ .‬
מוסיפים מים (כ‪2-‬‬‬‬‬‬ ‫כוסות‪ ,‬תלוי במידת הסמיכות הרצויה)‪,‬‬‬‬‬ ‫ומבשלים עוד ‪ 15-10‬דקות‪ .
‬מקשטים בכוסברה‬‬‬‬ ‫טרייה ומגישים‪.‬‬‬‬

עוף בקארי - עדי סאקר