סלומון ברוזמרין מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

מצרכים:

‫‫‪ 450‬גר'‪ ‬סלמון‬‬‬‬
‫מלח ופלפל שחור גרוס‬‬
‫‪ 2‬כפות מיץ מלימון טרי‬‬‬
‫‪ 2‬כפות שמן זית‬‬‬
‫‪ 2-3‬ענפי רוזמרין‬‬‬

סלומון ברוזמרין מתכון מאת עדי סאקר

אופן ההכנה

שיטה א'‪ :‬מחממים תנור‬‬‬ ‫לחום בינוני (‪ 180‬מעלות‬ ‫צלזיוס) .
‬פורסים יריעת‬‬‬ ‫רדיד אלומיניום בתבנית‬‬ ‫התנור‪ .‬
מניחים את‬‬‬ ‫הדג במרכז התבנית‪,‬‬‬‬ ‫כשהעור כלפי מטה‪.‬‬‬‬
‫בוזקים על הנתח‬‬ ‫מלח ופלפל שחור‪,‬‬‬‬ ‫מטפטפים לאורכו‪ ‬‬‬מיץ לימון ושמן זית‪ ,‬ומניחים‬‬‬‬ ‫על פניו את ענפי הרוזמרין‪.‬‬‬‬
‫סוגרים את רדיד האלומיניום‬‬ ‫היטב אופים כ‪ 40-‬דקות‪.‬‬‬‬‬
‫מוציאים מהתנור‪ ,‬מסירים‬‬‬ ‫בזהירות את רדיד האלומיניום‪,‬‬‬‬ ‫ופורסים למנות‪ .‬‬‬‬

שיטה ב'‪ :‬מניחים את נתח‬‬‬ ‫הדג על רשת בתנור‪ ,‬בוזקים‬‬‬ ‫עליו מלח‪ ,‬פלפל‪ ‬ואבקת שום‬‬‬‬
‫ומטפטפים מעט מיץ לימון‬‬ ‫טרי‪ .‬
צולים בגריל ‪ 20‬דק'‬‬‬‬ ‫מכל צד‪ .‬
מנמיכים את‬‬‬ ‫חום התנור לבינוני (‪180‬‬‬‬ ‫מעלות צלזיוס)‪ ‬ואופים ‪15‬‬‬‬‬ ‫דקות‪.
‬מגישים חם‪ .‬‬‬‬‬