מתכון בריא לירקות קלויים בתנור‬‬ מאת ד"ר עדי סאקר‬‬

מצרכים:

‫‫‪ 2‬קישואים בינוניים חתוכים‬‬‬ ‫לפרוסות‬‬
‫‪ 1‬פלפל אדום חתוך לפרוסות‬‬‬
‫‪ 1‬פלפל צהוב חתוך לפרוסות‬‬‬
‫‪ 450‬גר'‪ ‬אספרגוס טרי חתוך ‫לחתיכות בינוניות‬‬
‫‪ 1‬בצל אדום‬‬‬
‫‪ 3‬כפות שמן זית‬‬‬
‫‪ 1‬כפית מלח‬‬‬
‫‪ 1/2‬כפית פלפל שחור‪,‬‬‬‬‬ ‫טחון טרי‪ .‬‬‬‬

אופן ההכנה

חממו את התנור ל‪230 -‬‬‬‬
‫מעלות‪ .‬שימו את הקישואים‪,‬‬‬‬‬ ‫הפלפלים‪ ,‬האספרגוס והבצל‬‬‬
‫בתבנית קלייה גדולה‪ .‬הוסיפו‬‬‬ ‫את שמן הזית‪ ,‬המלח והפלפל‬‬‬
‫שחור‪ ,‬וערבבו עד שהירקות‬‬‬ ‫מכוסים‪ .‬סדרו שכבה אחת‬‬‬
‫בתבנית‪ .‬קלו למשך ‪30‬‬‬‬‬ ‫דקות וערבבו מידי פעם‪ ,‬עד‬‬‬
‫שהירקות משחימים קלות‬‬ ‫ורכים‪.‬‬‬‬

ירקות קלויים בתנור‬‬